demo-attachment-1372-austin-distel-mpN7xjKQ_Ns-unsplash

İyi Bir E-Ticaret Sitesi Nasıl Olmalıdır?

İnternet kullanımının artıp gelişmesiyle birlikte, ticaret de dijital ortamda online olarak yapılmaya başlandı. Tüketicinin bir ürün ya da hizmet için farklı ödeme şekilleriyle web sitesi ya da aplikasyonlar üzerinden alışveriş yaptığı yönteme ise e-ticaret denildi. Türkiye’de e-ticarete en uygun işletmeler ise KOBİ diye tabir edilen küçük ve orta ölçeklilerdir. Bu işletmelerin en önemli ihtiyaçlarından biri ise iyi bir e-ticaret sitesi oluşturmaktır.

Peki, yasal bir şirket kurduktan sonra açacağınız e-ticaret sitesi nasıl olmalıdır?

  • Öncelikle, iyi bir web tasarımına ihtiyacınız var. İnternet sitesinin; adının akılda kalıcı, abartıdan uzak, tüketicinin ürüne kolay ulaşmasını sağlayan kategorileri olmalı.
  • Metin dili yalın ve bilgilendirici olmalı.
  • Hizmet kalitesi, müşteri ilişkilerine özen gösterilmeli ve sitede ürün çeşitliliğinin sağlanmalı.
  • Tüketiciye farklı ödeme olanakları getirilmeli. Hızı ve pratikliğiyle Sanal POS vasıtasıyla kredi kartına taksitlendirme, kapıda ödeme ya da indirim kuponu gibi seçenekler sitede yer almalı.
  • SSL sertifikasıyla, tüketiciye, sunucu ile kullanıcı arasında yapılan tüm bağlantıların şifrelendiği güveni verilmeli. Kredi kartı numarası gibi hassas bilgilerin SSL sertifikasıyla güvende olduğu tüketiciye gösterilmeli.
  • Canlı destek tüketiciyi daha fazla sitede tutar. Müşteriler ürünlerinizi incelerken akıllarına takılan bilgileri sormak için sizden tavsiye isteyebilirler.
  • Sürekli olarak indirim kampanyaları yapıp müşterilerinizi artırabilir, ağınızı genişletebilirsiniz. Cazibe çeken farklı promosyonlarla indirimli ürünleri duyan müşteriler, başka çeşitteki ürünlerinizi de görüp satın alabilirler.

Eurasia Dijital reklam ajansı olarak yeni bir blog yazıyla daha karşınızdaydık. Faydalı içeriklere erişebilmek için bizleri takip etmeye devam edin.

Tags: No tags

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *